• Ερωτηματικά για την ακίνητη περιουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

  Την «αναλυτική κατάσταση της ακίνητης περιουσίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ζητεί με επιστολή της στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο, η νεοεκλεγείσα Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, καθώς τις απαραίτητες ενέργειες του για την δήλωση στο Κτηματολόγιο, όπως και για την τακτοποίηση διαφόρων εκκρεμοτήτων που βαρύνουν την περιουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων». Αυτό, όπως αναφέρει, τεκμηριώνεται από στοιχεία που προέκυψαν από έρευνα δικής της πρωτοβουλίας.

  Στην επιστολή αναφέρει ενδεικτικά:

  • Ασαφή και ελλιπή στοιχεία για την τήρηση των φακέλων της ακίνητης περιουσίας.
  • Εκκρεμότητες στις δηλώσεις της Περιφέρειας ως νέος ιδιοκτήτης ακινήτου περιουσίας που περιήλθε σε αυτήν από την τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
  • Μη καταχωρημένες αποφάσεις επί των αγωγών της Περιφέρειας για να αναγνωρισθεί η κυριότητά της επί ακινήτου περιουσίας.
  • Απόδοση μειωμένης έκτασης σε ακίνητο της Περιφέρειας ένεκα εκπρόθεσμης δήλωσης στο Κτηματολόγιο.
  • Απόδοση του Κτηματολογίου σε άλλον ιδιοκτήτη, ακινήτου της Περιφέρειας κλπ.

  «Η έλλειψη παραδόξως γραφείου νομικής υποστήριξης της Περιφέρειας σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο, και η μη αξιοποίηση των στελεχών της υπηρεσίας νομικής υποστήριξης στην Κεφαλονιά και στην Λευκάδα, καθιστά την έρευνα, την διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων και τις έγκαιρες ενέργειες για την προστασία της ακίνητης περιουσίας δυσχερή, ενώ είναι επείγουσα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

  Σημειώνει δε ότι η ταχθείσα ημερομηνία για την δήλωση των ακινήτων στο Κτηματολόγιο είναι η 15-09-2019.

  Εν κατακλείδι, ζητά την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών για την συγκρότηση πλήρων φακέλων της ακίνητης περιουσίας καθώς και την έγκριση πίστωσης αναφορικά με τα σχετικά έξοδα για τα τοπογραφικά διαγράμματα, επίσημα αντίγραφα των τίτλων ιδιοκτησίας από υα υποθηκοφυλάκια της Περιφέρειας, κτηματολογικά φύλα, κτηματογραφικά αποσπάσματα και όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τις δηλώσεις στο Κτηματολόγιο, καθώς και την αντιμετώπιση των διαφόρων εκκρεμοτήτων, όπως και την άμεση ενημέρωση για το καθεστώς της παραχώρησης χρήσης κτηρίων προς την Περιφέρεια (φορείς κυριότητας όροι παραχώρησης κλπ).

  (Πηγή: kerkyrasimera.gr)

  Related Posts

  arrow