• Αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν μέχρι το 2020

    Ο Ντόναλντ Τραμπ αξιώνει η αποχώρηση των αμερικανών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν να έχει αρχίσει πριν από τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2020 στις ΗΠΑ.

    «Είναι σαφής: “ βάλτε τέλος στους ατελείωτους πολέμους, αρχίστε την αποχώρηση”», πρόσθεσε. Ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος υποσχόταν, πριν γίνει ο ένοικος του Λευκού Οίκου το 2016, ότι θα απέσυρε τα αμερικανικά στρατεύματα που επιχειρούν στο Αφγανιστάν, όπου οι ΗΠΑ διεξάγουν τον πιο μακρόχρονο πόλεμο στην ιστορία τους. Όμως αφού ανέλαβε την εξουσία, δέχθηκε να στείλει ενισχύσεις στη χώρα της Ασίας. Το τρέχον διάστημα, στο αφγανικό θέατρο επιχειρούν περίπου 14.000 Αμερικανοί.

    Ωστόσο, τον τελευταίο περίπου έναν χρόνο, η Ουάσινγκτον διεξάγει – κάτι χωρίς προηγούμενο- απευθείας διάλογο με τους Ταλιμπάν, με την ελπίδα ότι θα κλειστεί μια συμφωνία που θα της επιτρέψει να παιανίσει αποχώρηση. Ο Ντόναλντ Τραμπ εκφράζει εξάλλου τελευταία ξανά τη βούλησή του να κλείσει τη σελίδα των «πολέμων χωρίς τέλος», των δαπανηρών αμερικανικών στρατιωτικών επεμβάσεων στο εξωτερικό. Οι διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν έχουν επιτρέψει να γίνει «αληθινή πρόοδος», υποστήριξε ο Πομπέο, δηλώνοντας «αισιόδοξος», αν και τόνισε πως προσπαθεί να μην ορίζει «χρονοδιαγράμματα».

    Related Posts

    arrow