• Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

  "Η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας συνιστά σημαντικότατη καινοτομία. Θωρακίζει θεσμικά την αντιμετώπιση της διαφθοράς και δημιουργεί τις βάσεις για...
  Read More
  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

  Πρωτοβουλία Δένδια για τη διεύρυνση της ΕΕ. στα δυτικά Βαλκάνια

  O Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας βρίσκεται στις Βρυξέλλες, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία σε ό,τι αφορά την ένταξη χωρών των δυτικών Βαλκανίων...
  Read More
  Πρωτοβουλία Δένδια για τη διεύρυνση της ΕΕ. στα δυτικά Βαλκάνια

  Μπήκαν τα θεμέλια για να γίνει η Θεσσαλονίκη Χριστουγεννιάτικος προορισμός

  Τα θεμέλια για να γίνει Χριστουγεννιάτικος προορισμός έβαλε φέτος η Θεσσαλονίκη, με εκδηλώσεις και στολισμό που αρμόζουν σε μια μεγάλη...
  Read More
  Μπήκαν τα θεμέλια για να γίνει η Θεσσαλονίκη Χριστουγεννιάτικος προορισμός

  Έρχεται νέα κακοκαιρία από το βράδυ της Δευτέρας

  Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, η Διδώ, αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας και από...
  Read More
  Έρχεται νέα κακοκαιρία από το βράδυ της Δευτέρας

  Δύο μετάλλια από τον Ανδρέα Βαζαίο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης!

  Ο Ανδρέας Βαζαίοςκατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. πεταλούδα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας της Γλασκώβης, μόλις μισή ώρα αφότου...
  Read More
  Δύο μετάλλια από τον Ανδρέα Βαζαίο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης!
 • Ψηφίστηκε με ευρεία συναίνεση το νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα

  Η μεγάλη κοινοβουλευτική στήριξη και συναίνεση που διαπιστώθηκε, μετά και τις βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, χαρακτήρισαν τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

  Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής του από όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης ενώ ευρύτατη συναίνεση έτυχαν και πολλές διατάξεις του.

  «Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξουμε, με σοβαρή συζήτηση και προσέγγιση ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα στο παρόντα αλλά και σε μελλοντικό χρόνο», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης ευχαριστώντας προσωπικά έναν -έναν όλους ανεξαιρέτως τους εισηγητές των κομμάτων.

  «Ο χώρος του υπουργείου Δικαιοσύνης πιστεύω ότι προσφέρεται για ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις αν θέλουμε να στείλουμε στη κοινωνία το μήνυμα ότι μπορεί να έχουμε πολιτικές διαφωνίες αλλά μπορούμε να συμφωνούμε για τα αυτονόητα και ότι όλοι μαζί μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα», πρόσθεσε ο κ. Τσιάρας.

  Παράλληλα, διευκρίνισε ότι την τροπολογία για την άρση των τραπεζικών κεφαλαιακών περιορισμών δεν θα την έκανε δεκτή «αν δεν αφορούσε την ελληνική οικονομία και τους πολίτες» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να εγκαταλείψουμε το συντομότερο δυνατό τη πρακτική των τροπολογιών».

  Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος αναγνώρισε τη συναινετική διάθεση που είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης, κάνοντας δεκτές όπως είπε, πολλές προτάσεις που κατατέθηκαν τόσο από το κόμμα του όσο και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

  «Υπερψηφίζουμε επί της αρχής του το νομοσχέδιο, δηλώνουμε παρών στη ψήφιση των άρθρων 17, 22, 24, 27, 28, 31-34 και 41 και εκφράζουμε την έντονη αντίθεση μας και καταψηφίζουμε το άρθρο 12 για τις ανεξάρτητες αρχές», ξεκαθάρισε ο εισηγητής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

  Ο κ. Τσιάρας χαρακτήρισε «δεδομένη, αδήριτη, αναγκαία και αυτονόητη τη ψήφιση του νομοσχεδίου και τη συμμόρφωση της χώρας μας με το κοινοτικό δίκαιο».

  «Φτάσαμε στο μη περαιτέρω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας καταθέτοντας ταυτόχρονα την αλληλογραφία μεταξύ του υπουργείου Δικαιοσύνης και του Υπουργείου Εξωτερικών τονίζοντας ότι αποδεικνύεται ότι το Κολέγιο των Επιτρόπων εισηγείται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την επιβολή προστίμων ύψους 22.169 ευρώ για κάθε μέρα παράβασης της χώρας μας μέχρι τη συμμόρφωση της.

  «Από τη πρώτη στιγμή ζήτησα ευθύνη και συναίνεση από τα κόμματα, γιατί το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει να κάνει με μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης αλλά γιατί έχει ως αναφορά της, αφενός την αποκατάσταση της εικόνας της χώρας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και αφετέρου την προστασία των προσωπικών δεδομένων», τόνισε ο κ. Τσιάρας και πρόσθεσε:

  «Είχαμε ένα απαρχαιωμένο νόμο του 1997. Όμως, βρισκόμαστε 21 χρόνια μετά, στην εποχή της ψηφιοποίησης με άλλες ανάγκες και άλλα δεδομένα».

  «Πρώτη φορά βλέπω μια σοβαρή συζήτηση να ολοκληρώνεται έχοντας τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας αναγνωρίζοντας ότι το νομοθέτημα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, παρά τις ενστάσεις και τους προβληματισμούς που υπήρχαν.

  Έγινε τεράστια υπερπροσπάθεια να την ολοκληρώσουμε επιτυχώς. Στη διαβούλευση που προηγήθηκε έγιναν 250 σχόλια, ενσωματώσαμε τα περισσότερα και φέραμε 90 ουσιαστικές νομοτεχνικές βελτιώσεις», υπογράμμισε.

  Ο κ. Τσιάρας έδωσε ακόμα έμφαση ότι «επιτέλους νομοθετείται η προστασία των ανηλίκων, με μία από τις πλέον σοβαρές διατάξεις του νομοσχεδίου και κάτω από 15 ετών χρειάζεται πλέον η συγκατάθεση των κηδεμόνων.

  «Το νομοσχέδιο απαντά σε ζητήματα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων αλλά και στην πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας στη νέα εποχή όπου νεοφυείς επιχειρήσεις πρέπει να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας στη ψηφιακή εποχή», συμπλήρωσε.

  Related Posts

  arrow