• Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Εθνική σύμπνοια και ομόνοια διαπιστώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), όπως δήλωσε μετά το τέλος της...
  Read More
  Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:58 στον θαλάσσιο χώρο 40 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Κάσου, γνωστοποίησε με...
  Read More
  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Παναττική στάση εργασίας από τις 9:00 έως τις 15:00 σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και κινητοποίηση στις 10:00 στην Αίγλη Ζαππείου...
  Read More
  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Σύσκεψη με τους περιφερειάρχες για τα ζητήματα που απασχολούν τον β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, είχε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με...
  Read More
  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

  "Η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας συνιστά σημαντικότατη καινοτομία. Θωρακίζει θεσμικά την αντιμετώπιση της διαφθοράς και δημιουργεί τις βάσεις για...
  Read More
  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
 • Στο υπουργικό συμβούλιο το θέμα της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης

  Συνεδριάζει το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη το Υπουργικό Συμβούλιο με κεντρικά θέματα την επιλογή της νέας ηγεσίας στη Δικαιοσύνη, αλλά και το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

  Σχετικά με τη Δικαιοσύνη: Με βάση την μυστική ψηφοφορία που διενεργήθηκε στη Βουλή για την ηγεσία του Αρείου Πάγου, ο Ιωσήφ Τσαλαγιαννίδης έλαβε 14 ψήφους, η Πηνελόπη Ζωντανού 7 ψήφους και η Αγγελική Αλειφεροπούλου πήρε 4 ψήφους.

  Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρας αναμένεται να προτείνει στο Υπουργικό Συμβούλιο για νέο πρόεδρο του Αρείου Πάγου τον αντιπρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου Ιωσήφ Τσαλαγανίδη.

  Για τη νευραλγική θέση του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα προτείνει τον αντεισαγγελέα Βασίλειο Πλιώτα, ο οποίος κατέχει υψηλή θέση στη δικαστική επετηρίδα των εισαγγελέων.

  Ως συνυποψήφιοί του υπερψηφίστηκαν από τη Βουλή οι αντεισαγγελείς Δημήτριος Δασούλας, που εκτελεί προσωρινά χρέη εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και συνταξιοδοτείται τον προσεχή Ιούνιο, και Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ικανός εισαγγελικός λειτουργός που έχει ταυτίσει το όνομά του με τη διερεύνηση –μαζί με την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη– της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

  Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο θα παρουσιάσουν οι υπουργοί Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

  Στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών με το οποίοξεμπλοκάρει το ζήτημα των εξετάσεων για τις άδειες οδήγησης.

  Με το νομοσχέδιο καταργείται η υποχρεωτική πρακτική επανεξέταση για την ανανέωση του διπλώματος των άνω των 74 ετών. Έτσι απεγκλωβίζονται πάνω από 150.000 υποψήφιοι οδηγοί και εκπαιδευτές, οι οποίοι μέχρι σήμερα ήταν «όμηροι» της ισχύουσας διαδικασίας.

  (Πηγή: Parapolitika.gr)

  arrow