• ΚΕΔΕ: Παρασκήνιο που βράζει για την προεδρία…

  Το παρασκήνιο σιγοβράζει για την διαδοχή του Γιώργου Πατούλη στην προεδρία της ΚΕΔΕ. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η Νέα Δημοκρατία προσανατολίζεται να στηρίξει τον εμβληματικό δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.

  Ο κ. Παπαστεργίου που εκλέχτηκε από την πρώτη Κυριακή θεωρείται ο Δήμαρχος με την καλύτερη φήμη που θα μπορούσε να συγκεντρώσει την εμπιστοσύνη αρκετών δημάρχων και πέραν των τειχών της Ν.Δ.

  Το πρόβλημα όμως είναι ότι όπως φαίνεται σ΄αυτήν την προοπτική δεν συμφωνούν οι δήμαρχοι της Μακεδονίας. Οι δήμαρχοι της Μακεδονίας δηλώνουν ανοιχτά πια την προτίμησή τους στον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχο Αμπελακίων – Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, με βασικό επιχείρημα ότι ήρθε και η ώρα της Μακεδονίας να πάρει μια φορά την προεδρία της ΚΕΔΕ.

  Ο κ. Κυρίζογλου έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Πρώτα από όλα είναι μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ εδώ και πολλά χρόνια και γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της Αυτοδιοίκησης και για τους περιφερειακούς δήμους και μπορεί να τους εκφράσει. Οι τοποθετήσεις του στην ΚΕΔΕ είχαν πάντα νομική τεκμηρίωση με σοβαρή έρευνα. Από την άλλη θεωρείται «αιρετικός» με την έννοια ότι έχει σπάσει πολλές φορές την κομματική γραμμή εκφράζοντας ελεύθερα την άποψή του και αυτό εκτιμάται ιδιαίτερα από τους αιρετούς και άλλων παρατάξεων.

  Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Κυρίζογλου έχει κάνει αρκετές φορές πίσω μπροστά στις επιλογές του κόμματός του, αλλά τώρα δείχνει ότι δεν προτίθεται να το ξανακάνει. Στα πηγαδάκια της ΚΕΔΕ άλλωστε αναφέρουν ότι ο «ανένδοτος» του κ. Κυρίζογλου ήταν και ο λόγος που έκανε πίσω ο κ. Μπακογιάννης που δεν προτίθεται να βάλει σε δοκιμασία την εικόνα του, εφόσον δεν θα αποτελούσε την μοναδική υποψηφιότητα για την Νέα Δημοκρατία.

  Δυναμική παρουσία έχει κάνει επίσης και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΚΕΔΕ από την αντίπερα όχθη. Ο κ. Ιωακειμίδης επί επτά συνεχείς θητείες δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη θεωρείται γκουρού στα αυτοδιοικητικά θέματα και χαίρει μεγάλης εκτίμησης σε πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

  Related Posts

  arrow