• Νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης: Ερχόμαστε για να χτίσουμε και όχι να γκρεμίσουμε

  Ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά την ορκομωσία του εμφανίστηκε αισιόδοξος για να πετύχει στο δύσκολο έργο της αναβάθμισης της πόλης, τις τύχες της οποίας αναλαμβάνει : «Αναλαμβάνω την ευθύνη της διοίκησης της ιστορικής μας πόλης, έχοντας πλήρη συνείδηση των δυσκολιών και των προκλήσεων. Αναλαμβάνω τη διοίκηση μιας πόλης μοναδικής με ιστορία 2.500 χρόνων με πολλαπλά πολιτισμικά αποτυπώματα ανά τους αιώνες, αλλά και μια πόλη με εξαιρετικές δυνατότητες και προοπτικές. Εδώ και χρόνια έχουμε περάσει στην εποχή των πόλεων, και αν κάποια πόλη της ευρύτερης περιοχής και της Ν.Α. Ευρώπης μπορεί να μετατραπεί σε ένα τέτοιο κέντρο, αυτή είναι η Θεσσαλονίκη».

  Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέφερε ακόμη: «Αν σας μιλήσω ως Δήμαρχος, θα σας πω ότι θέλουμε να πετύχουμε. Αν σας μιλήσω ως πολίτης, ως γέννημα θρέμμα και κάτοικος αυτής της πόλης, ένας άνθρωπος της γενιάς μου που νοιώθει το προσωπικό χρέος προς το συλλογικό καλό, θα σας πω ότι οφείλουμε να πετύχουμε» είπε και πρόσθεσε:

  « Ερχόμαστε για να χτίσουμε και όχι να γκρεμίσουμε. Ερχόμαστε για να ενώσουμε την πόλη και όχι να την χωρίσουμε. Αρκετά με τους διχασμούς, αρκετά με τις ρηχές αντιπαραθέσεις, με τους διαγκωνισμούς που έχουν επιπτώσεις στο σώμα και την ψυχή της πόλης. Ήρθε η ώρα ενωμένη αυτή η πόλη να κάνει ξανά μεγάλα βήματα μπροστά».

  Και διαβεβαίωσε , « να είστε σίγουροι πως η Θεσσαλονίκη θα συμμετάσχει στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με τρόπο μοναδικό. Θα συμμετάσχει γιατί η εθνική συνείδηση για εμάς είναι πλούτος και όχι περιορισμός. Θα τιμήσουμε όμως και τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή το 2022. Θα τιμήσουμε όλους εκείνους που διώχθηκαν, που ξεριζώθηκαν και η μοίρα τους έφερε εδώ, στη δική μας πόλη και συνέβαλαν τα μέγιστα στην πρόοδο της Θεσσαλονίκης αλλά και της χώρας μας τα τελευταία 100 χρόνια».

  Related Posts

  arrow