• Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Εθνική σύμπνοια και ομόνοια διαπιστώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), όπως δήλωσε μετά το τέλος της...
  Read More
  Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:58 στον θαλάσσιο χώρο 40 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Κάσου, γνωστοποίησε με...
  Read More
  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Παναττική στάση εργασίας από τις 9:00 έως τις 15:00 σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και κινητοποίηση στις 10:00 στην Αίγλη Ζαππείου...
  Read More
  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Σύσκεψη με τους περιφερειάρχες για τα ζητήματα που απασχολούν τον β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, είχε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με...
  Read More
  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

  "Η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας συνιστά σημαντικότατη καινοτομία. Θωρακίζει θεσμικά την αντιμετώπιση της διαφθοράς και δημιουργεί τις βάσεις για...
  Read More
  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
 • Σύσκεψη με τους φορείς του τουρισμού και την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

  Την ευκαιρία να ακούσει τα επιμέρους ζητήματα και προβλήματα της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας συνολικά είχε η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού στο πλαίσιο διαδοχικών συναντήσεων και επαφών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, πρώτη μέρα της 84ης ΔΕΘ.

  Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας συναντήθηκαν με τους φορείς και επαγγελματίες του Τουρισμού και σε ειδική σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας. Οι φορείς έθεσαν, μεταξύ άλλων, τον προβληματισμό τους για τις υποδομές, τον σχεδιασμό της τουριστικής προβολής, τις αεροπορικές συνδέσεις, την κρουαζιέρα, τον οδικό τουρισμό και τη λειτουργία των συνοριακών σταθμών και το ζήτημα της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

  Για το τελευταίο, που τέθηκε από τον πρόεδρο της ΠΟΞ Γρηγόρη Τάσιο, ο κ.Θεοχάρης, τόνισε ότι είναι ένα θέμα που θα το εξετάσει και πως όσα έχει πει ως τώρα (για πάταξη φοροδιαφυγής κτλ) ισχύουν στο ακέραιο.

  Ο κ. Θεοχάρης ακούγοντας τα σχέδια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διαπίστωσε, όπως είπε, ότι υπάρχει συναντιληψη κι ένας τρόπος σκέψης για το πώς μπορεί να προχωρήσει το ελληνικό τουριστικό προϊόν σε όλη τη χώρα αλλά και στην κεντρική Μακεδονία ειδικότερα.

  “Ενημερώσαμε τον κ.Τζιτζικώστα για τα άμεσα σχέδια του υπουργείου, για το εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό για την επόμενη 10ετια, για το σύμφωνο για τον τουρισμό και φυσικά για το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία την οποία παίρνει το υπουργείο Τουρισμού, ώστε η συναντίληψη, ο συντονισμός, η διαφάνεια, οι κοινοί κανόνες και τα κοινά κριτήρια, να μπουν καθημερινά στην ατζέντα μας και στις περιφέρειες και στο υπουργείο με τον ΕΟΤ με κοινές συνεδριάσεις κάθε δύο μήνες, οι οποίες θα αρχίσουν τέλος Οκτωβρίου και αφού έχουμε ενημερώσει όλες τις Περιφέρειες. Και ξεκινήσαμε την ενημέρωση από την βόρεια Ελλάδα γιατί θέλουμε να δείξουμε τη σημασία της Β Ελλάδας στο ενιαίο τουριστικό προϊόν” είπε ο κ.Θεοχάρης και πρόσθεσε: “Ενημερώσαμε επίσης για τι συγκεκριμένες δράσεις που θα βελτιώσουν την εικόνα του τουρισμού ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη την αξιοποίηση του λιμανιού, την αξιοποίηση του αεροδρομίου για να μπορέσουμε να αυξήσουμε τον τουρισμό και τους δύσκολους μήνες, τους χειμερινούς, και σε περιοχές οι οποίες δεν έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερα”.

  Από την πλευρά του ο κ.Τζιτζικώστας δήλωσε ότι ο τουρισμός είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και επεσήμανε ότι στη συζήτηση που είχε με τον υπουργό “εστιάσαμε στις κινήσεις και το όραμα που έχουμε ως ΠΚΜ στον τομέα του τουρισμού, στο πώς δηλαδή θα προβάλουμε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού με στόχο να πετύχουμε την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν”.

  “Για μας ο τουρισμός στην κεντρική Μακεδονία πρέπει να είναι 365 ημερών και έχοντας αυτό ως τελικό στόχο, συζητήσαμε με τον υπουργό και τον υφυπουργό και παρουσία του τομεάρχη τουρισμού του Αλέξανδρου Θάνου, ποια βήματα είναι αυτά τα οποία θα ακολουθήσουμε, με την καλή συνεργασία και με το υπουργείο τουρισμού και με τον ΕΟΤ προκειμενου να κατακτήσουμε αυτόν τον στόχο. Η ΠΚΜ συνεχίζει κι αναβαθμίζει την παρουσία της στις εκθέσεις και στο επόμενο διάστημα θα γίνει ακόμη πιο συντονισμένα και ενιαία η προβολή στο εξωτερικό”, τόνισε ο κ.Τζιτζικώστας.

  Στη σύσκεψη με τους φορείς που έγινε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του ΟΤΘ Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ευαγγελία Ξυπτερά και ο πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau Γιάννης Ασλάνης.

  Related Posts

  arrow