• Κ. Μπακογιάννης για το προσφυγικό: ο Δήμος Αθηναίων πρέπει να  συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια

    Ολοκληρωμένη πρόταση συγκρότησης μηχανισμού για την αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης νέας προσφυγικής κρίσης , εξαιτίας της αύξησης των προσφυγικών -μεταναστευτικών ροών  προς τη χώρα μας , καταρτίζει και θα παρουσιάσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο δήμος Αθηναίων.
    Αυτό  ανακοίνωσε ο δήμαρχος , Κώστας Μπακογιάννης, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , που είναι σ΄εξέλιξη.Ο κ. Μπακογιάννης , υπογράμμισε ότι ο δήμος Αθηναίων  «πρέπει να  συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια» και να είναι « στην πρώτη γραμμή». Όπως και  ήταν ,υπενθύμισε , τα προηγούμενα χρόνια . Επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπήρξαν « πολύ μεγάλες κοινωνικές συνέπειες» με «ορατό το κίνδυνο οι κάτοικοι  περιοχών  της που έχουν  τέτοιες  δομές , να αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι».
    Ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι  « δεν τιμά κανένα» η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά και επείγει ο απεγκλωβισμός και μεταφορά τους στην ηπειρωτική χώρα « στη βάση της αναλογικότητας». Στο θέμα αυτό είπε ,  « είναι πολύ εύκολο να διχαστούμε , να πολωθούμε ,ο καθένας να εκφράσει  τις  ιδεοληπτικές ή ιδεολογικές του ανησυχίες» .Όμως « πάνω απ΄όλα» , πρόσθεσε , « έχει να κάνει με το σεβασμό στον άνθρωπο , την αλληλεγγύη , όλα αυτά που διαχρονικά εκφράζουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες  και ταυτίζονται  με την ιστορία και τον πολιτισμό της Αθήνας».

    Related Posts

    arrow