• Σκληρή αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τις συμβάσεις για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων

  «Εγώ εισηγούμαι τις συμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι το μόνο καλό που έκανε. Εσείς στρίβετε δια των επιθέσεων στη ΝΔ», είναι η φράση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, με την οποία σχολίασε την αλλαγή -όπως είπε- της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις τέσσερις συμβάσεις για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Δυτική Κρήτη.

  Και οι τέσσερις συμβάσεις είχαν υπογραφεί, παραμονές των εκλογών, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με επισπεύδοντα υπουργό τον Γιώργο Σταθάκη. Αυτούσιες εισήχθησαν σε επεξεργασία από την παρούσα κυβέρνηση, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, αρχικά είχε δηλώσει επιφυλάξεις στην επιτροπή μέχρι να αποσαφηνιστούν οι κυβερνητικές προθέσεις για τα ΕΛΠΕ, και σήμερα δήλωσε ότι θα ψηφίσει «παρών».

  Η συζήτηση των τεσσάρων συμβάσεων ολοκληρώθηκε σήμερα στην ολομέλεια. Όμως η ψηφοφορία θα γίνει την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, καθώς το ΚΚΕ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

  «Διερωτώμαι από το πρωί. Όλα αυτά που ζω εδώ μέσα, τα ζω πραγματικά ή τα ονειρεύομαι; Είναι συζήτηση αυτή κανονική, στη Βουλή των Ελλήνων, μεταξύ ανθρώπων που σέβονται την υπογραφή τους και τις δεσμεύσεις τους; Και καλά αλλάζετε θέση. Ε, πείτε ότι αλλάζετε θέση! Δεν είναι ανάγκη να επιτίθεστε σε μένα, στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη ΝΔ, για την αλλαγή θέσεων! Βρείτε τα μεταξύ σας! Κάνετε μια θαρραλέα αυτοκριτική, πείτε εν πάση περιπτώσει ‘λάθος κάναμε σε σχέση με τα ΕΛΠΕ’, πείτε στον κόσμο! Νομίζω θα το εκτιμήσει περισσότερο από το να στρίβετε δια των επιθέσεων στη ΝΔ! Τι είναι αυτό; Πάντως σοβαρό δεν είναι!», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Της δήλωσης-σχολίου του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, είχε προηγηθεί η δήλωση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ψηφίζει «παρών» στις τέσσερις συμβάσεις που ο κ. Σταθάκης είχε υπογράψει λίγο πριν τις εκλογές, διότι η σημερινή κυβέρνηση απεργάζεται το «ξεπούλημα των ΕΛΠΕ» που είναι αντισυμβαλλόμενα και στις τέσσερις συμβάσεις.

  Related Posts

  arrow