• Επανέρχονται από την 1η Νοεμβρίου του προγράμματος διάθεσης προϊόντων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

  Με παρέμβαση του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη επιλύθηκαν προβλήματα που τους τελευταίους μήνες είχαν οδηγήσει σε διακοπή του προγράμματος διάθεσης ειδών λαϊκών αγορών, μέσω του οποίου στηρίζονται ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενώ παρέμεναν  απλήρωτοι και οι πωλητές των λαϊκών αγορών.  
  Ήδη, από τις 3 Οκτωβρίου, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την επανέναρξη από την 1η Νοεμβρίου του προγράμματος διάθεσης των κουπονιών και μάλιστα, κατά τρόπο ευνοϊκότερο προς τους ωφελουμένους.
  Επιπλέον, εντός της εβδομάδας, η Περιφέρεια ξεκινά την εξόφληση τεσσάρων μηνών (από τον Απρίλιο, έως και τον Ιούλιο) προς όλες τις Ομοσπονδίες Πωλητών Λαϊκών Αγορών, που βρίσκονταν έως τώρα σε εκκρεμότητα.
  Όπως επισήμανε ο Γ. Πατούλης, «με τις δράσεις αυτές, η νέα διοίκηση της Περιφέρειας αποδεικνύει έμπρακτα ότι υλοποιεί άμεσα τις δεσμεύσεις της. Με συντονισμένες ενέργειες και δράσεις, στηρίζουμε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με περιορισμένη πρόσβαση σε αγαθά. Η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αποτελεί βασικό πυλώνα της νέας περιφερειακής κοινωνικής πολιτικής».
  Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας ανέφερε: «Από τον πρώτο μήνα ανάληψης των καθηκόντων μας, πράττουμε τα αυτονόητα. Με ευαισθησία και αμεσότητα τακτοποιούμε μικρές ή μεγάλες εκκρεμότητες που επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Η βούλησή μας είναι ακόμη πιο ισχυρή όταν αναφερόμαστε σε συνανθρώπους μας που ζουν σε συνθήκες οικονομικής δυσχέρειας και είναι ή νιώθουν αποκλεισμένοι από υπηρεσίες που εξασφαλίζουν την υγιεινή και ασφαλή διαβίωση».

  Related Posts

  arrow