• Σινεμά: ξεκινά η προβολή του “Ιρλανδού”του Μ. Σκορτσέζε

  Η τελευταία ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε “Ο Ιρλανδός”, που χρηματοδότησε η μικρή οθόνη, επιτέλους στις αίθουσες. Η πολυαναμενόμενη ταινία του Ιταλοαμερικανού δημιουργού, με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο και Τζο Πέσι αναμένεται να τραβήξει και δικαιολογημένα το ενδιαφέρον των φίλων του σινεμά.

  Ο Ιρλανδός (The Irishman) Δραματική αστυνομική ταινία, αμερικανικής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε, με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο, Τζο Πέσι, Στέφεν Γκράχαμ, Ρέι Ρομάνο, Άννα Πέγκουιν, Χάρβεϊ Καϊτέλ κα.

  Η πολυαναμενόμενη επική ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε δημιούργησε ένα μύθο πριν ακόμη βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Κάτι η επιστροφή του Ιταλοαμερικάνου δημιουργού με την αγαπημένη του θεματική, τον κόσμο των γκάνγκστερ, κάτι η παρουσία στο πρωταγωνιστικό τρίο των Ντε Νίρο, Τζο Πέσι και για πρώτη φορά σε φιλμ του Σκορσέζε, του Αλ Πατσίνο, δημιούργησε μία ευχάριστη ανυπομονησία για τους σινεφίλ.

  Πρωταγωνιστής ένας Ιρλανδός, ο Φρανκ Σίραν, βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που στα πεδία της μάχης έκανε το… αγροτικό του στο έγκλημα, μπήκε στη μαφία και γρήγορα εξελίχθηκε ως ένας ακόμη εκτελεστής της και ανέβηκε την ιεραρχία, καθώς κέρδισε την εμπιστοσύνη των αφεντικών με την αφοσίωσή του και την πολύτιμη εχεμύθεια που επεδείκνυε. Ο μαφιόζος Μπαφαλίνο (Τζό Πέσι) που τον προωθεί, τον βοηθά και τον χειραγωγεί, είναι σεβαστός, χαμηλού προφίλ, ήρεμος, αλλά το ίδιο επικίνδυνος με όλα τα αφεντικά της μαφίας. Είναι αυτός που θα μεταφέρει την άνωθεν εντολή και θα τον τοποθετήσει δίπλα στον περιβόητο συνδικαλιστή Τζίμι Χόφα (Αλ Πατσίνο), για να τον βοηθήσει αρχικά και να τον ξεπαστρέψει όταν αρχίσει να μπαίνει εμπόδιο στις δουλειές της μαφίας.

  Ο Σκορσέζε βασιζόμενος στο βιβλίο “I Heard You Paint Houses” του Τσαρλς Μπραντ κι έχοντας για σεναριογράφο τον εξπέρ Στίβεν Ζέιλιαν (“Η Λίστα του Σίντλερ”) διατρέχει αρκετές δεκαετίες της αμερικανικής ιστορίας, μέσα από τη διήγηση του Ιρλανδού Φρανκ Σίραν, ο οποίος ήταν υπαρκτό πρόσωπο.

  arrow