• ΚΕΔΕ: νέος πρόεδρος ο Παπαστεργίου – αιχμές από τον Κυρίζογλου

  Νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναμένεται να αναδειχθεί και τυπικά τις επόμενες ημέρες ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου, ο οποίος συγκέντρωσε τους περισσότερους ψήφους στη διαδικασία εκλογής του νέου 31μελούς διοικητικού συμβουλίου.

  Το νέο 31μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) καθώς και το Εποπτικό της Συμβούλιο για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο 2019-2023, εκλέχθηκαν χθες, όπου η παράταξη «Ισχυροί Αυτοδιοικητικοί Δήμοι», λαμβάνοντας 325 ψήφους σε σύνολο 512, απέσπασε την απόλυτη πλειοψηφία με 19 έδρες.

  Σε αυτές θα πρέπει να προστεθεί και εκείνη του Κώστα Μπακογιάννη, που σύμφωνα με το νόμο ο εκάστοτε δήμαρχος της Αθήνας, συμμετέχει στο ΔΣ χωρίς εκλογή. Από την πλειοψηφούσα παράταξη, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου είναι εκείνος που υπερίσχυσε λαμβάνοντας 202 ψήφους και θα προταθεί για (βέβαιος) νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Ο έτερος επικεφαλής της παράταξης, Λάζαρος Κυρίζογλου έλαβε 160 ψήφους. Σε ανακοίνωση του, ο κ. Κυρίζογλου, τονίζει ότι «οι δεσμεύσεις περί ουδετερότητας και απουσίας κυβερνητικών και κομματικών παρεμβάσεων δεν τηρήθηκαν», αλλά δηλώνει ότι εκείνος « κόντρα στα «νέα ήθη», τηρεί τις υποσχέσεις του, σέβεται το αποτέλεσμα και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Παπαστεργίου.

  Related Posts

  Join the Discussion

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  arrow